دنیای تجارت الکترونیک

دنیای تجارت الکترونیک

فن آوری اطلاعات و تجارت الکترونیک
دنیای تجارت الکترونیک

دنیای تجارت الکترونیک

فن آوری اطلاعات و تجارت الکترونیک

فیشینگ چیست ؟

روشی است برای بدست آوردن اطلاعات شخصی و محرمانه اشخاص بوسیله جعل آدرس و گرافیک وب سایت ها .

 

 یعنی کلاه برداران اینترنتی با جعل آدرس سایت های تجارت الکترونیک مثل PayPal  و بانک های آن لاین اقدام به گرفتن اطلاعات حساب و رمز شماره حساب شما کرده و بدین طریق از کاربران کلاه برداری می کنند .


توصیه های امنیتی در مورد خریدهای اینترنتی با  کارت های بانکی:

برای اینکه کلاه برداری های اینترنتی را کاهش دهید یا از سرقت پول حساب های بانکی حتی المقدور  جلوگیری کنید  این نکات را رعایت کنید :

نکته اول :  دو حساب در شعبه ای که کارت بانک دارید باز کنید . به عنوان مثال یکی حساب قرض الحسنه و دیگری حساب کوتاه مدت و کارت خود را به فقط و فقط  به یکی از این دو حساب وصل کنید . با این حال به حسابی که کارت شما به آن وصل می باشد ، حساب اصلی و به حساب دوم که به کارت بانکی وصل نیست  حساب فرعی می گوییم .

نکته دوم : آنگاه یک نرم افزار همراه بانک بر روی گوشی خود نصب کنید و بخش اعظم پول خود را در حساب فرعی نگهداری کنید . در زمان خرید اینترنتی یا پرداخت الکترونیکی ، توسط همراه بانک از حساب فرعی خود به حساب اصلی برابر قیمت پرداختی و یا کمی بیشتر ، پول به حساب خود حواله کنید . آنگاه پرداخت اینترنتی خود را انجام دهید .

نکته سوم : علاوه بر رعایت این نکات به سایت های حقیقی و سایت هایی که فیشینگ نباشند نیز دقت کافی داشته باشید .


کلاه برداری با کمک فیشینگ-مهر ماه 1397

کلاهبرداری با اپلیکیشن صیغه‌ یاب!

معاون اجتماعی پلیس فتا آخرین روش های کلاهبرداری در فضای مجازی را تشریح کرد و گفت: یکسری اپلیکیشن تحت عنوان صیغه‌یاب، ماهواره جیبی و ... تبلیغ می‌شود که از کاربران کلاهبرداری می کنند.

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، سرهنگ رامین پاشایی به کلاهبرداری‌های جدید در فضای مجازی پرداخت و اظهار داشت: کوچک‌ترین غفلت کاربران در فضای مجازی و کوتاهی در حفظ اطلاعات شخصی و کارتی می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری را رقم زند.

معاون اجتماعی پلیس فتا تصریح کرد: جرائم از سطح حوزه فیزیکی به سمت رایانه‌ها و فضای مجازی کشیده شده و افراد کلاهبردار و سودجو این فضا را انتخاب کرده‌اند.

سرهنگ پاشایی با تأکید بر این مطلب که ۹۰ درصد از جرائم موجود در فضای مجازی توسط پلیس فتا کشف می‌شود، اعلام کرد: عدم آگاهی و شناخت کاربران باعث می‌شود تا افراد مورد کلاهبرداری قرار گیرند.

وی تصریح کرد: جدیدترین نوع کلاهبرداری در فضای مجازی در پشت مرزهای خاکی کشور با تبلیغات خاص در حال انجام است؛‌ یکسری اپلیکیشن تحت عنوان صیغه‌یاب، ماهواره جیبی و ... تبلیغ می‌شود که کاربران را تشویق به نصب این اپلیکیشن‌ها می‌کند.

معاون اجتماعی پلیس فتا به بیان جزئیات بیشتری در این خصوص پرداخت و گفت:‌ پس از نصب دریافت چند برنامه به بهانه آبونمان روزانه، هفتگی یا ماهانه برنامه قطع می‌شود و پول طلب می‌کنند، متأسفانه این مبلغ به صورت اینترنتی واریز می‌شود و از اینجاست که مشکل شروع می‌شود.

سرهنگ پاشایی اظهار داشت: هنگام پرداخت وجه، افراد به درگاه‌ های جعلی بانکی هدایت می‌شوند که با سرقت اطلاعات کارت آنها نسبت به کلاهبرداری و برداشت غیرمجاز اقدام می‌شود و این جدیدترین نوع کلاهبرداری است.

وی با تأکید بر این مطلب که باید رسیدهای بانکی پس از انجام عملیات بانکی معدوم شود، تصریح کرد: برای هرگونه تراکنش نیازمند اطلاعاتی از جمله نام، نام‌خانوادگی، تلفن و ... است که در فرم‌های بانکی پر می‌شود؛ پس از پایان عملیات بیشتر افراد به جای معدوم کردن این رسیدها آنها را در پیشخوان بانک یا بیمارستان و ... رها می‌کنند و افراد سودجو و کلاهبردار با استفاده از آن اطلاعات اقدام به اخاذی می‌کنند.

این مقام پلیس فتا به اپلیکیشن رسیدساز پرداخت و گفت: اپلیکیشنی تحت عنوان رسیدسازهم متأسفانه در فضای مجازی کشور تبلیغ شده است که افراد سودجو آن را نصب کرده‌اند.

وی به تشریح عملکرد این اپلیکیشن پرداخت و گفت:‌ از این طریق مراحل تراکنش بانکی را انجام می‌دهند اما باید گفت که از قبل طراحی‌ها را کرده‌اند و رسید آماده شده است و در آخر ثبت می‌شودکه تراکنش با موفقیت انجام شده است در صورتی که پولی جابه‌جا نمی‌شود.

معاون اجتماعی پلیس فتا به عملکرد دوربین دستگاه‌های ای‌تی‌ام اشاره و بیان داشت: در همه دستگاه‌های ای‌تی‌ام دوربین‌های عکاسی هوشمند طراحی شده و هنگام کار با این دستگاه سه فرم عکس از فرد گرفته می‌شود؛‌ اولین کسی که مقصر شناخته می‌شود و مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرد فرد دارنده کارت است بنابر این به افراد توصیه می‌کنیم که هیچ وقت در قبال دریافت وجه نقد هیچگونه انتقال یا دریافتی از کارت شخص دیگر نداشته باشند.



برای مطالعه بیشتر می توانید این فایل ها را مطالعه کنید .


فایل شماره 1


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد